И филмът за Етрополе със световна интернет премиера

от Лидия ЮДИНА

„Етрополе – Истории за величие” е новият филм, на който сайтът за документално кино documentarybg.com прави световна премиера. Този сайт разпространява филми, дублирани на английски, и е популярен на всички континенти. Някои от тях са гледани стотици хиляди пъти по цялото земно кълбо. „Истории за величие“  е продукция на Five Star Media Group и е част от най-успешната документално-презентационна поредица на Българската Национална телевизия” – „Световните градове на България”. Филмът е с български субтитри. Участват Диляна Димова и Джонас Толкингтън. Сценарист е Александър Перпелиев, продуцент – Степан Поляков. Но ето и част от неговата анотация:
„…Филип ІІ Македонски, хегемон на Елада. Той реорганизира армията, като създава прочутата македонска фаланга – невероятно ефективен за времето си боен строй. Истинска „машина за убиване“. Всъщност фалангата има и своите поражения. Едно от тях е от тракийското племе „трибали“. Те разгромили Филип край Етрополе. Ватерлоо на античния Наполеон. Но тази история започва от баналния конфликт на една актриса с режисьора й в Шекспирово представление…“ Филма може да гледате тук:

http://documentarybg.com/%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B8/%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%B5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *