Мартин Герасков – българският глас на „Капитаните печелят срещу генералите“

Мартин Герасков

от: Лидия ЮДИНА

Актьорът Мартин Герасков стана българският глас на бързо добиващия популярност документален филм „Генералите печелят срещу генералите“. Филмът е част от поредицата „Битките за Европа“ на продуцентска къща „Файв Стар Медиа Груп“ и Българската Национална телевизия. Премиерата му в град Сливница и по БНТ беше на 22-и и 23-и март.

Традиционно филмите от тази поредица се озвучават от британски или американски актьори на английски език. Филмът за битката край Сливница от Сръбско-българската война през 1885-а ще бъде тиражиран на електронни носители и разпространяван сред децата и младежите на града и околностите. Инициативата е на Община Сливница, за да съхрани спомена от онези вълнуващи времена, когато 20-ина годишни младежи спечелиха войната за бъдещето на България. Но успяха да окажат почест и на падналите си врагове.

„. 29-годишният княз се втурва в най-голямата авантюра на живота си. Макар до този момент да е участвал във войни, да се е борил и печелил сърцето на най-недостъпните принцеси в Европа… Батенберг ще се опълчи срещу една от четирите най-мощни империи на света. Която е очаквала той да е неин фактически наместник в България. Но дори и князът е изненадан от новите си сънародници. На 6-и септември Александър Батенберг е в летния си дворец в „Сандрово“, когато получава съобщение от Пловдив – столицата на Източна Румелия: Днес Съединението прогласено по цяла Румелия в името на Ваше Височество. Правителството съборено. Живейте! Ваши верни поданици. Временното правителство… Князът е отчаян и въодушевен. “

Мартин Герасков е сред най-популярните гласове в българския дублаж. Озвучава за Nickeldeon, Disney Channel, Cartoon Network. В момента е най-разпознаваемият глас на National Geographic. Син е на звездите на българското кино Ивайло Герасков /“Характеристика“/ и Милена Живкова /“Откраднат живот“/. Продуцентите се спряха на Герасков-младши заради плътния му, но младежки глас, който най-добре постига внушението за онези български военачалници, които нямат 30 години, но печелят най-сензационната военна победа в Европа през края на 19-и век.

Режисьор и продуцент е Степан Поляков, главен оператор Момчил Александров, композитор Валери Пастармаджиев…

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *