Национална телевизионна премиера на “Светът е Берое”

Новогодишни шампионски възгласи ще залеят Стара Загора в началото на 2017 година. Всички беройци ще гледат филм за любимия си отбор по национален ефир.

На 5 януари 2017 година от 22:15 часа по БНТ2 ще бъде излъчен премиерно за телевизионния ефир документалният филм “Светът е Берое”. Той обхваща историята на организирания футбол в града, футболните триумфи и разочарования на отбора през годините, както и много други интересни събития и факти от историята през последните 100 години.

На 14 ноември се състоя и официалната премиера на документалния филм по случай 100-годишнината на ПФК „Берое“ в Стара Загора.

Филмът е създаден от продуцентска къща „Файв Стар Медиа“ по поръчка на Община Стара Загора. Проектът е реализиран със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора, ПФК „Берое“, фен клуб Берое и много старозагорци. Изпълнителен продуцент на филма е Вивиан Бояджиева. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров. Стефан Вълдобрев е композитор на песента „Светът е Берое“. Клипът е заснет от „Файв Стар Медиа“ и в него взеха участие различни известни личности като Поли Генова, Станимир Гъмов, Стунджи, Ваня Джаферович. Британецът Майкъл Блек, който е работил с продуцентската къща по редица проекти, също композира за Берое. Филмът е с участието на легенди от Берое, момчета от ДЮШ и фен клуба на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *