Мощни възгласи избухнаха след края на премиерата на филма „Светът е Берое“

publika

На 14 ноември се състоя премиерата на документалния филм по случай 100-годишнината на ПФК „Берое“. Мощни шампионски възгласи избухнаха след края на премиерната прожекция на филма „Светът е Бероe“. Заключителното събитие от програмата на Община Стара Загора по отбелязване на юбилея се състоя в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора, а след него наставникът на „зелено-белите“ Ферарио Спасов с усмивка уточни, че е наясно какви са целите му и тези на отбора…

Документалният филм е създаден от продуцентската къща „Файв Стар Медиа“ по поръчка на Община Стара Загора. Той обхваща историята на организирания футбол в града, от парцалената топка и първите подавания в района на ЖП гарата, сформирането на първия футболен клуб в града, през построяването на стадиона-красавец под Аязмото, футболните триумфи, победи и разочарования, превратностите в съдбата на футболния тим през годините и т.н. Сменят се имена, сменят се режими, едничко неизменно и непомръкващо през всичкото това време остава любовта на старозагорци към любимата игра и към родния тим.

Филмът е създаден със съдействието на Регионалния исторически музей, Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, ЖП гара – Стара Загора, ПФК „Берое“, СНЦ „Национален фенклуб Берое – Стара Загора“ и много старозагорци. Режисьор и сценарист е Степан Поляков, а главен оператор Момчил Александров. Филмът е с участието на легенди на клуба, деца от ДЮШ и фенове на „Берое“, както и артисти от Държавна опера – Стара Загора. Продължителността на филма е 62 минути.

В залата присъстваха представители на общинското ръководство, на Управителния съвет на отбора, на спомоществователите на филма, бивши и настоящи играчи, треньори, фенове и журналисти. Присъства и целият снимачен екип на лентата. Присъстващите в залата приветства ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която припомни поредицата от събития, с които общината отбеляза юбилея, сред които фотоизложбата в центъра на града, издаването на книга, постановката на операта „Аида“ на стадион „Берое“ и т.н. „Мисля, че по подобаващ начин успяхме да отбележим този знаменателен юбилей“, коментира Чахова.

Още в понеделник вечер се състоя и премиерата на филма „Светът е Берое“ в интернет. Така всички желаещи имаха възможност да видят продукцията онлайн. Първото излъчване бе „на живо“ в официалния профил на „Берое“ във Facebook. Веднага след премиерното дигитално излъчване филмът ще бъде показан и в официалния клубен сайт beroe.bg, както и в популярните мрежи за видеосподеляне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *