Премиера на филма “Плевен- Вълни по равнината” по TVT

„Плевен – Вълни по равнината“ е заглавието на документалния филм на Файв Стар Медиа Груп, посветен на града. Място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Град, който е променил историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа. В Плевен се водят кървави битки, които влизат в учебниците по история. Много значими исторически фигури са минали през града, дори самият император Александър Втори, кеото е изключително рядко събитие в световен мащаб. Войници от различни националности със своите бляскави униформи участват в Руско-турската война, която освобождава България от османско владичество и се създава Третата българска държава.

Интересни факти относно древноримския град Улпия Ескус също са представени във филма “Плевен- Вълни по равнината”. Ескус е името на днешната река Искър. Това е най-големият римски град на територията на днешна България.
Регионът около град Плевен е и един от най-благоприятните за винарство и лозарство. В древността мистичната напитка- виното се е използвала за ритуални цели.

Филмът „Плевен – Вълни по равнината“ ще има премиера в две части  по TVT /първата част – събота, 22 април 2017 г., от 14:00 и от 20:00 ч.; втората част – неделя, 23 април 2017 г., от 14:00 и от 20:00 ч./.

Филмът е заснет от професионалния екип на Файв Стар Медиа Груп с дългогодишен опит в документалистиката. Вивиан Бояджиева е изпълнителният продуцент на проекта. Режисьор на филма е Степан Поляков, който режисира популярния филм „София- Историята на Европа“, гледан от над 10 милиона души по цял свят. Главен оператор е Момчил Александров, който има значителен опит и в испанското игрално кино. Екипът на Файв Стар Медиа Груп в момента работи по най-мащабния документален проект за 2016/2017г.- Deus Nobiscum/България в блясък/, който бе заснет на територията на 12 държави миналото лято.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *