Първата прожекция на „Имало едно време… Три царства“ ще е в Будапеща

от Мартин ЛАЗАРОВ

Първата прожекция на документалния филм Имало едно време… Три Царства /Five Star Media Group/ ще бъде в унгарската столица Будапеща на 22-и март. Продукцията ще гостува по покана на Българския Културен институт там. Поводът са националните празници на двете страни /3-и и 15-и март/.
http://bolgarkultura.hu/media/dok/programa_mart-2017.pdf
Институцията, където ще бъде излъчен за първи филмът, който разказва за блясъка и трагизма в историята на България, съвсем не е подбран случайно. Българският Културен институт в Будапеща е основан още през 1936-а година по времето на Третото Българско царство. Това е един от най-успешните, но и превратни, периоди за българите и значителна част от сюжета на филма разказва точно за него. Той ще бъде прожектиран на български и унгарски език. Повече за „Имало едно време… Три Царства”:
http://fivestarmedia.eu/blyasakat-i-tragismat-na-bulgaria-v-edin-film/
В рамките на събитието ще бъдат излъчени и още две продукции на Five Star Media Group – Майсторите, които върнаха времето напред /за Брациговската архитектурно-строителна школа/ и Царството на Светлината /за мистичната и древна история на Странджа планина/.
Продуцентската къща традиционно излъчва свои документални филми в българските културни центрове – Рим, Париж, Варшава, Берлин… Предстои филмът да бъде излъчен и в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *