Турнето на Deus Nobiscum продължи в Русия

Екипът на пълнометражния документален филмов проект Deus Nobiscum засне кадри в Русия и Украйна.001
Дворецът Петерхоф е разположен на южния бряг на Финския залив. Основан е от първия руски император Петър I. Фермерската вила в Александрия парк/Петерхоф/ е място, където са можели да влизат само специални гости на руския император Александър II. Там е отсядал Александър Батенберг. Това е изключително любопитна информация, дори за специалистите историци от Петерхоф.

006
Дармщат пък е любимо ваканционно място на цялата висша европейска аристокрация. Особено редовни гости там са чичото на Батенберг- руският император Александър II и императрицата Мария Александровна.
Само преди две седмици екипът на Five Star Media снима в замъка Хейлигенберг, Дармщат. Там се намират двата гроба на родителите на Александър Батенберг.

004
Петерхоф е вдъхновен от Версайския дворец, но според мнозина е далеч по-пищен от него, а във филма зрителите сами ще могат да направят съпоставка.
Снимките продължиха в зимния дворец Ермитаж. Там бяха заснети кадри на един от най-значимите образци на интериорната архитектура, а именно тронната зала на руските императори.

005
В сюжета на филма е включен и един от най-драматичните моменти в живота на цар Борис III. Във фоайето на операта в Киев, младият Борис вижда как убиват министър председателя на Русия- Столипин.

012
Deus Nobiscum е най-чаканият и мащабен документален филмов проект за 2017 година.
Навсякъде в Западна Европа, Русия и Украйна темата за Третото българско царство предизвиква изключителен интерес. Причината не е само близките роднински връзки на всички монарси в Европа, включително и българските, но и това, че тази част от историята на Европа никога не е разказвана, както в проекта Deus Nobiscum.
Филмът за Третото българско царство обхваща периода 1878-1947г. Проектът ще покаже владетели и дворци от това време. Режисьор на филма е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров. Документалният проект е вдъхновен от фотоалбума „България в блясък“ на Тошо Пейков, който е и сценарист на филма.
Сред най-новите партньори на проекта са Кобург Резиденс Виена, Версайски дворец, Филмова комисия на Верона, дворец Шьонбрун Виена, църквата „Св. Августин“ в Кобург, музей „Свети Антон“ в Словакия, замъкът Хайлигенберг в Дармщат, както и българският културен институт в Москва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *