ВАЛСОВА ТВ СЪБОТА В РЕЧНАТА СТОЛИЦА

от: Лидия ЮДИНА

Почти цялото телевизионно денонощие на най-големите русенски телевизии ще бъде доминирано от филмите на Файв Стар Медиа Груп. ТВ каналите ТВН и КИС 13 ще излъчат единадесет заглавия на мощната продуцентска къща за документални филми в България – Файв Стар Медиа Груп. Кис 13 ще започне от 07.30 сутринта чак до 09.00 ч. с двете части за Плевенската епопия „Плевен: Краят на Войната. Началото на Европа“ и „Плевенските руски паметници – печал и вдъхновение“. От 15 ч. ще има още един филм за Плевен  -„Вълни по равнината“. В четири и петнайсет е „Варна – Prima Europeae“.

Сцена от „Варна – Prima Europeae“, който ще бъде излъчен с разлика от два часа и по двете телевизии. С участието на актьорите от Варненския Куклен театър и звезди от три континента.

Режисьорът Степан Поляков по време на снимките на „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа“.

Този филм ще бъде излъчен малко по късно, от 19.00 ч. по ТВН. Документалната програма на КИС 13 ще продължи с „Ямбол – Градът на Живата магия“ от 18.00 ч. А от 20.30 ч – „Севлиево – Пуритани в Ориента“. В 21.40 ч. е „Майсторите, които върнаха времето напред“. От един след полунощ игралната новела „Корминеш и Качулката“. А за футболните фенове, както си му е редът, в 04.00 ч. – едночасовата документална сага – „Светът е Берое“.

Речната столица на България ще заживее във валса на качественото документално кино.

Снимки: Александър Николов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *