Филм по зловещата приказка за Челопеч

Режисьорът Поляков уточнява последни детайли.

Екипът заснема сцената, в която започва природното бедствие.

Репетиция. Следва „Camera`s Rollin`…“

от: Лидия ЮДИНА

Приключиха снимките на най-популярната легенда за Челопеч. Една зловеща приказка, в която никой не завършва добре. Драматичната история разказва обаче двата знакови топонима на най-малката община в България – местността Корминеш и езерото Качулката. Кормчията Нешо, наричан Корминеш, загива при буря в езерото точно преди да се ожени за младата и красива Санда. На повърхността на водата изплува само качулката на ямурлука му, сватбеният дар от бъдещата съпруга.  Давят се и овцете, които трябва да превози. Бащата на Санда е съкрушен. Тя – също  Но не само заради годеника си. Преди това заколват мъдрия и близък приятел – овена Гьоре. Според неумолимите селски закони.

Премиерата на филма ще е в средата на юли, като част от основните събития по време на международния фолклорен фестивал „Златен прах“.

Режисьор и продуцент е Степан Поляков /“София – Историята на Европа“, „Майсторите, които върнаха времето напред“/, сценаристка е Иглика Дионисиева /“Време на изплащане“, „Deja Vue Hug“ – разказ от сценаристката в блога/, главен опретор Момчил Александров /“Йога воин“, „Градът на Живата магия“/, композитор е Симеон Германов /“Една внезапна спирка“, „Западната порта на Източната Римска империя“/. В екипа са младите надежди на българското кино – операторите Елица Стефанова и Светляка Миков. Директор на продукцията е Никол Костова /“Няма, няма да работя!“, „Битката за Кокочещата вода“/. Режисьор по монтажа – Цветелина Василева-Лямова /“Битката на Героя и Предателя“, „Плевен – Краят на войната. Началото на Европа“/. В ролята на Самодивата е Яна Огнянова /“Жената е странно животно“, „Етажна собственост“/. Напоследък тя стана популярна и с участието си в последния сезон на „Гласът на България“, където изпя „Million Reasons“ на Лейди Гага.

Продукцията е на Файв Стар Медиа Груп и Община Челопеч. Тя е първа част от новия мащабен проект на Продуцентската къща – поредицата „Приказки от Небето“.

Подготовка за сцена от филма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *