Гости от замъка Хайлигенберг пристигат в София на 2-ри април

В България ще гостува Ванеса Новак със свои колеги от фондация Хайлигенберг Югенхайм–Дармщат по покана на “Столична община”, “Община Сливница” и Продуцентска къща “Five Star Media Group”.


Събитието е по случай 160-годишнината от рождението на първия владетел на Третото българско царство – Александър I Батенберг. Дармщат е седалище на управляващите ландграфове в периода (1567-1806), а след това (до 1918), на великите херцози на Хесен-Дармщат. Той е родно място на Княза и през известен период е особено любимо място за посещение на цялата европейска аристокрация.


Специалната програма на тържественото събитие включва изложба на редки фотографии от живота на Александър I Батенберг и семейството му. Изложбата ще може де бъде видяна в Сливница на 3-ти април., а след това и в столицата. На откриването на изложбата в Сливница ще има специална прожекция на най-новия документален филм на Five Star Media Group – “Имало едно време… Три царства”, чиято официално премиера се състоя преди седмица в Будапеща.
Фондация Heiligenberg- Jugenheim – Дармщат оказа голяма подкрепа по време на снимачния процес на филма Deus Nobiscum/Съ Нами Богъ в замъка Хайлигенберг.
Deus Nobiscum/Съ Нами Богъ е най-чаканият и мащабен документален филмов проект за 2017-а година. Навсякъде в Западна Европа, Русия и Украйна темата за Третото Българско царство предизвиква изключителен интерес.
Филмът за Третото българско царство обхваща периода 1878-1947 г. Зрителят ще може да види владетели и дворци от онова време, както и невиждани досега архивни кадри. Режисьор на филма е Степан Поляков, а главен оператор е Момчил Александров. Документалният проект е вдъхновен от фотоалбума „България в блясък: Владетели, дворци и дейци на Третото Българско Царство“ на Тошо Пейков, който е и съсценарист на филма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *